3 motive pt. care ar trebui sa-ti iei un TV cu ecran curbat

Multa lume spune despre televizoarele curbate ca sunt doar o chestie de marketing si ca nu aduc nimic in plus fata de un televizor cu ecran plat.

Avand in vedere ca am achizitionat un TV cu ecran curbat acum 2 luni jumate, timp in care i-am testat toate functiile, am decis sa scriu acest articol si sa incerc sa lamuresc putin treaba cu aceste tv-uri.

televizor cu ecran curbat

Sigur ca la fel ca la orice alt produs si la televizoarele curbate exista avantaje si dezavantaje pentru cel care le cumpara. De asemenea argumentele pro sunt aproximativ egale la numar cu argumentele contra.

Ce conteaza cel mai mult daca chiar vrei sa-ti iei un astfel de televizor este cat de mult te ajuta pe tine plusurile ecranului curbat pt. a putea trece cu vederea minusurile.

In primul rand, imbunatatirile pe care le aduce curbura ecranului experientei tale de vizionare sunt cel mai bine percepute atunci cand diagonala ecranului depaseste 150-160cm.

Desigur ca nu zice nimeni sa nu-ti iei un tv cu diagonala mai mica insa faptul ca are ecran curbat nu o sa fie sezizabil ca si avantaje.

Un argument favorabil pe care eu il consider destul de important este contrastul, care este mai bun la ecranele curbate. Lumina este concentrata mai bine catre ochii tai, astfel calitatatea contrastului creste, nu foarte mult dar este sesizabila.

Unul dintre cele mai populare motivatii este acela ca televizoarele curbate fac ca imaginea sa para 3D chiar daca sursa ei este defapt 2D. Este sporit efectul de adancime, iar unii producatori au accentuat si mai mult acest efect prin ajustari ale contrastului in anumite zone ale ecranului.

Inainte sa-mi iau acest televizor eram intradevar sceptic insa am ajuns sa cred ca chiar is merita banii aceste televizoare curbate. Cum ziceam, sa fie de diagonala mare, ca altfel…

La fel am fost si cand luasem televizor Ultra HD, cu rezolutie 4K la socrumiu. Ma gandeam ca ce ii trebuie lui 4K dar adevarul e ca diferenta este enorma intre 4K si Full HD.

Revenind la ale noastre, un alt avantaj pe care ti-l ofera tv-ul cu ecran curbat este distanta de vizionare uniforma. Teoria in spatele acestei afirmatii este ca tv-urile curbate urmaresc mai bine forma rotunda a ochiului, imaginea fiind astfel mai usor de privit, iar imaginea isi pastreaza calitatea chiar si in colturile ecranului la fel ca la ecranul din sala de cinema.

Am gasit un video interesant in care iti sunt explicate mai multe despre ecranele curbate, e in engleza insa. Totusi esentialul cred ca o sa-l intelegi chiar daca nu cunosti limba.

E adevar ca la pret, este o diferenta destul de mare intre tv-urila curbate si cele plate. Ideea e ca tu stii cel mai bine daca un astfel de tv este o investitie sau doar o cheltuiala. Cu siguranta nu toata lumea ar trebui sa cheltui bani pe un model curbat.

Un factor important de decizie pt. mine cand l-am luat a fost faptul ca l-am gasit la o oferta de pret extraordinar de buna. Daca imi aduc bine aminte era redus cu 37% pretul.